Čisto vozilo prilikom tehničkog pregleda

Zašto je važno da imate čist automobil za tehnički pregled?

Po zakonu o tehničkom pregledu vozila koji je stupio na snagu 5. jula 2018. godine pooštrena je kontrola ispravnosti vozila. Jedna od vrlo bitnih stavki je da morate dovesti čist automobil na tehnički pregled. Automobil se više ne pregledaju samo površno tj na „prvi pogled“. Svaki automobil po dolasku u servis mora biti detaljno pregledan i fotografisan nekoliko puta.

Nečisto vozilo neće moći da prođe tehnički pregled

Na tehničkom pregledu radnici su obavezni da tokom pregleda naprave set fotografija koje će ujedno biti i dokaz čistoće automobila. Na taj način, kontrolor na tehničkom pregledu, ima mogućnost da utvrdi sve moguće nedostatke. Ukoliko se utvrdi neka nepravilnost, tehnički pregled nećete moći da uradite. Može da se desi da budete vraćeni sa tehničkog pregleda ukoliko nemate čist automobil. Recimo, ako ste odmah posle vožnje po blatu došli na tehnički pregled, čak i ako je auto manje prljav, nećete moći da ga uradite, jer prljavština sakriva nedostatke na limariji. Takođe, donji postroj se pregleda detaljno, pa se preporučuje da auto detaljno operete pre tehničkog pregleda. Preporučuje se da i trap vozila bude čist, jer se proveravaju krajevi spona. Prljavo vozilo neće proći proveru ispravnosti.

Vozilo mora biti potpuno ispravno da bi prošlo tehnički pregled.

Na vozilu sve mora da funkcioniše počevši od brisača, pa do kočionog sistema, svetlosne grupe i ostale opreme. Čisto vozilo je preduslov za tehnički pregled. Tehnički pregledi Semafor-auto poseduje liniju za tehnički pregled u skladu sa najnovijim evropskim pravilima. Poverite svoj automobil najboljima.

Za tehnički pregled i registraciju vozila posetite najbolje – Tehnički pregled Semafor-auto i Agenciju za registraciju vozila Fenix.
Zakažite svoj termin za tehnički na vreme!

Dovedite vaše vozilo na provereno i sigurno mesto za tehnički pregled i registraciju vozila.

Oslonite se na naše ljubazno osoblje, iskustvo u radu i odličnu ponudu.

Posetite nas u našem novo opremljenom prostoru svakog radnog dana od 08h do 16h.

Ili nas pozovite:

013/821-013
064/130-49-30